Zenderen komt in actie tegen verkeersoverlast van nieuwe verbindingsweg

"Ik hoop dat vanavond blijkt dat Zenderen creatief genoeg is om acties te bedenken tegen de verbindingsweg", zegt inwoner Gerard Welberg. Ruim honderd inwoners van Zenderen kwamen vanavond bijeen met maar één doel: de verbindingsweg tussen Borne en Zenderen tegenhouden. En ze schuwen het niet om daar zelf voor in actie te komen.

Volgens de inwoners zorgt de weg voor een toename van het verkeer in het dorp. Bovendien kost de weg ruim zes miljoen euro en dat geld komt gedeeltelijk uit de verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB).

"Alle inwoners betalen dus eigenlijk mee aan de weg en dus aan meer overlast", meent Sandra Ottolander van de actiegroep tegen de verbindingsweg.

Opstopping

Ze hebben al twee grote spandoeken geplaatst, maar als het aan het bewonerscollectief ligt, volgt er nog meer actie.


"We zouden bijvoorbeeld een ludieke actie op poten kunnen zetten om de rotonde in Zenderen een dag stil te leggen, zodat iedereen ervaart hoe druk het hier eigenlijk is", vertelt Ottolander.

Inwoner Gerrit Demmer ziet dat idee wel zitten. "Ik weet wel hoe we dat kunnen aanpakken, maar eerst vanavond maar even afwachten."

Verbindingsweg

De gemeente Borne wil een 'korte termijn oplossing' voor Borne realiseren om het doorgaande verkeer van en naar de A1 en A35 via de verbindingsweg te geleiden en dus door Zenderen.

De actiegroep wil dat er in Zenderen een definitieve oplossing komt. Nu de Tweede Kamer eind vorig jaar heeft besloten dat er extra geld komt voor de knelpunten in de A1 en A35 bij Borne, ziet de actiegroep nieuwe mogelijkheden voor die definitieve oplossing. Volgens de groep kan de gemeente profiteren door samen te werken met Almelo, Hengelo, Tubbergen, Dinkelland en de provincie.

Meer over dit onderwerp:
Zenderen verbindingsweg Borne Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: