Keolis staakt treinverkeer tussen Hengelo en Bad Bentheim

Keolis Deutschland stopt voor onbepaalde tijd met het internationale treinverkeer tussen Hengelo en Bad Bentheim. De nieuwe treinen, die sinds gisteren zouden moeten rijden, kampen met technische problemen.

De nieuwe treinstellen kunnen niet rijden op het Nederlandse deel van de route, omdat er problemen zijn met de omschakeling naar het Nederlandse stroomnet. Daarom wordt voor iedere treinrit vervangend busvervoer ingezet tussen Hengelo en Bad Bentheim.

34 vervangende bussen

Vanaf Bad Bentheim rijden de nieuwe treinen vervolgens verder. Op werkdagen rijden er iedere dag 34 bussen van Hengelo naar Bad Bentheim en andersom.

De nieuwe treinen hadden gisteren vanaf de start al technische problemen. Ook vanmorgen waren er problemen. Tijdens tests hadden de treinen af en toe ook al problemen bij de omschakeling naar het Nederlandse stroomnet.

Problemen bleven aan

Deze problemen kwamen terug bij de ingebruikname van de treinen, gisteren en vandaag. Zondag moesten dertig treinritten vervangen worden door bussen. Ook vandaag namen bussen de meeste ritten over.

Keolis werkt samen met voertuigfabrikant Stadler om het probleem op te lossen.

Deel dit artikel: