Gedeputeerde Boerman over trein Hengelo-Bad Bentheim: "Zware teleurstelling"

Gedeputeerde Bert Boerman noemt het een zware teleurstelling dat de nieuwe trein tussen Hengelo en Bad Bentheim voorlopig niet meer rijdt. "Ik had verwacht dat dit goed zou gaan."

Omdat er in de eerste twee dagen dat Keolis op het nieuwe treintraject rijdt veel technische problemen zijn, heeft Keolis Deutschland besloten om het treinverkeer tussen Hengelo en Bad Bentheim tijdelijk te staken.

"Ik was eerlijk gezegd wel verrast dat deze situatie zich nu voordoet, omdat er uitgebreide testen zijn uitgevoerd. Het traject was niet voor niets wat later opgestart, dus ik had verwacht dat dit goed zou gaan", zegt Boerman. 

Ook tijdens tests problemen

Ook tijdens de tests deden zich al problemen met de stroomvoorziening voor. Deze problemen waren er nog steeds toen de treinverbinding zondag werd opgestart.

De problemen ontstaan bij de omschakeling naar het Nederlandse stroomnet. Daarom rijden er vanaf morgen bussen tussen Hengelo en Bad Bentheim. Vanaf Bad Bentheim rijdt de trein wel verder richting Bielefeld.

Opnieuw een teleurstelling

Boerman baalt dat de reiziger nu weer de dupe is van technische mankementen. "Er worden nu bussen ingezet, maar dat is niet de oplossing die wij voorzien hadden. Het is gewoon jammer dat wij nu opnieuw met deze teleurstelling te maken hebben."

Ook Rob Welten baalt als voorzitter van de Euregio-raad van de problemen. "Het is heel vervelend. We hadden hier lang naar uitgekeken. Het is ontzettend vervelend om te zien dat, ondanks de voorbereidingen, het niet lukt om vanaf het begin goed van start te gaan."

Belangrijke verbinding voor Euregio

Welten benadrukt het belang van de treinverbinding tussen Hengelo en Bielefeld voor de grensregio. "We vinden vanuit de Euregio dat die lijn zo snel mogelijk volwaardig tot stand moet komen."

"We zijn er van overtuigd dat de lijn dan in een behoefte gaat voorzien. We vinden het jammer dat dit gebeurt. Laat dit een signaal zijn naar de verantwoordelijken om zo snel mogelijk te zorgen dat die aanloopproblemen uit de wereld geholpen worden", aldus Welten.

Meer over dit onderwerp:
Euregio Keolis Trein Hengelo Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: