nieuws

Erik Veltmeijer: 'Het liep aanvankelijk niet storm om PVV lijsttrekker te worden'

Voor het eerst doet de PVV van Geert Wilders mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Overijssel. Gisteren werden de lijsttrekkers van Enschede, Hengelo, Twenterand en Almelo gepresenteerd. Erik Veltmeijer is lijsttrekker in de gemeente Twenterand: "Het aantal aanmeldingen kwam wat langzaam op gang. Maar uiteindelijk waren het er veel."
Veltmeijer, ook fractievoorzitter voor de PVV in de provincie Overijssel, verklaart de langzame start als volgt: "Als je voor de PVV actief wordt, dan kan je negatieve reacties krijgen van je werkgever of uit je sociale netwerk."

Surprise-effect

De PVV-lijsttrekker was verrast dat Wilders gisteren bij de presentatie van alle lijsttrekkers aanwezig was. "Ik heb Geert Wilders vaker ontmoet, maar voor een aantal kandidaten op de lijst was dit de eerste keer. En dat is natuurlijk qua motivatie heel mooi."

Screening

Het screenen van nieuwe lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen verliep voor de PVV niet altijd vlekkeloos. In Rotterdam bijvoorbeeld, moest een lijsttrekker na één dag weer vertrekken.
In Overijssel heeft Veltmeijer dat proberen te voorkomen: "We zijn al meer dan een jaar bezig. We houden vaak debattrainingen, dan merk je vanzelf uit welk hout mensen gesneden zijn. Of ze niet weglopen als het lastig wordt en staan voor hun zaak. En of ze het PVV gedachtegoed wel onderschrijven."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.