nieuws

Tienduizend zandzakken Kampereiland blijven tijdens stormseizoen liggen

Zandzakken Kampereiland blijven voorlopig liggen
Zandzakken Kampereiland blijven voorlopig liggen © RTV Oost
De tienduizend zandzakken die tijdens de hevige storm van 3 januari op de dijk bij Kampereiland zijn gelegd blijven tot na het stormseizoen liggen. Dat zegt het waterschap Drents Overijsselse Delta. De zandzakken zijn er met hulp van ruim honderd vrijwilligers neergelegd.
De zakken blijven in elk geval tot april liggen om de zwakke plekken in de dijk te beschermen tegen toekomstig hoog water. Morgen worden er nog een aantal zakken bij geplaatst op een stuk dijk waar versteviging eerder nog niet nodig was. 

Zandzakken Kampereiland blijven liggen

De dijk rond Kampereiland moet dringend verbeterd worden. De gesprekken daarover tussen waterschap, het Rijk en gemeente zijn in volle gang.
In april, na het stormseizoen, worden de zandzakken door medewerkers van het waterschap kapot gesneden en zal het zand verstrooid worden over de dijk.

Dijkversteviging langs Vecht weggehaald

De bekrammingen, oftewel dijkenpleisters, die het waterschap langs de dijk bij de Vecht voor de storm heeft aangebracht zijn inmiddels weer weggehaald. De zogenoemde dijkenpleisters bestaan uit kunststof doeken die met stalen pennen zijn vastgezet aan de dijk. De kunststof doeken beschermen kwetsbare delen van de grasmat tegen hoogwater en golfslag. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.