Ter Brugge Geschenken uit Borne een van vele faillissementen

Ter Brugge Geschenken uit Borne is failliet. Het is een van de vele faillissementen deze week in Overijssel.

Ter Brugge levert onder meer relatiegeschenken en kerstpakketten. Ondanks een lucratieve kerstperiode en een groeiende omzet kan het bedrijf niet meer voldoen aan alle betalingsverplichtingen. 

De curator van Ter Brugge Geschenken, Arco Blankestijn, zegt dat het bestuur van het bedrijf het faillissement wijt aan groeiende concurrentie en een veranderende, digitaliserende markt. Een andere oorzaak zou het faillissement van V&D zijn. De warenhuisketen was een grote klant van Ter Brugge.

'Mooie domeinnamen'

Met het faillissement dreigen elf vaste medewerkers hun baan te verliezen. Curator Blankestijn heeft nog wel hoop in een overname: "Het bedrijf had mooie, grote klanten en het zou me niet verbazen als er veel interesse is."

Bovendien heeft Ter Brugge een aantal opvallende domeinnamen, waaronder dankuwel.nl. "Ook die kunnen nog flink wat opleveren."

Ook keuken-, paarden, schoenen- en coachingsbedrijven failliet

Naast Ter Brugge is er nog een flink aantal andere faillissementen uitgesproken door de rechtbank. Het gaat om Quality Horses BV uit Ambt Delden, 4 rent housing holland BV uit Almelo en Beplatingsgroep Nederland BV en AGK-Trading uit Enschede.

Verder zijn in Deventer B.O.T. Projekt, Shoes Online BV en Beter Lopen Schoenwinkel BV failliet. In Zwolle is De Vos Endo BV, groothandelaar in medische apparatuur voor tandartsen, failliet verklaard. In Kampen gaat het om het bedrijf Grootjen, coaching voor ouder en kind.

Meer over dit onderwerp:
failliessement rechtbank bedrijven Nieuws
Deel dit artikel: