nieuws

Tubbergse 'slaaf' wil bijna half miljoen van verdachten

Hier zou de zwakbegaafde man jarenlang zijn uitgebuit
Hier zou de zwakbegaafde man jarenlang zijn uitgebuit © RTV Oost
De zwakbegaafde man die jarenlang als slaaf zou zijn gebruikt door een echtpaar uit Tubbergen, eist een half miljoen euro van de verdachten.
De man wil 40.000 euro als schadevergoeding voor immateriële schade en ruim 451.000 euro als salaris voor de gewerkte uren die hij nooit betaald heeft gekregen.
Het bedrag is zeker niet uit de lucht gegrepen. De officier van justitie heeft berekend dat het verdachte echtpaar zo’n 400.000 euro zou hebben verdiend aan de ‘financiële bewindvoering’ van de jongeman die zij jarenlang als huisslaaf hebben uitgebuit.
Tijdens de rechtszaak in Almelo gaf het slachtoffer een verklaring: "Ik hoop heel erg dat deze mensen gestraft worden voor wat ze me hebben aangedaan. Ik voel me sinds deze tijd als een klein twaalfjarig jongetje dat continu om zich heen moet kijken. Ik heb nog steeds pijn van de klappen die ik kreeg."

Geslagen en geschopt

De jongen zou iedere nacht zijn opgesloten in een schuurtje van vijf vierkante meter, verderop op het woonwagenkamp. Het verdachte echtpaar zegt de jongen "als een zoon" te hebben opgenomen in het gezin, maar de officier van justitie twijfelt daar sterk aan. Het slachtoffer zou financieel zijn misbruikt en uitgekleed, onder meer omdat het echtpaar de uitkering van de jongen ontving. De jongen zou regelmatig zijn geslagen, geschopt en bedreigd.
Omdat de verdachte man van het echtpaar de jongen "te vies" vond, wilde hij niet dat het slachtoffer bij het gezin aan tafel zou mee-eten. Om die reden kreeg het slachtoffer zijn maaltijd altijd achteraf, en hij moest het dan doen met de restjes.

'Ook leuke tijden'

De verdachte vrouw van het echtpaar stelt dat ze ook leuke tijden hebben gekend, omdat hij vaak met het gezin meeging op uitjes. Hij zou onder mee mee zijn geweest op een gezellig uitje naar Disneyland en meerdere keren met het gezin naar een crossbaan in Duitsland zijn geweest.
De zaak is te omvangrijk voor een enkele dag, de rechtbank neemt ook morgen voor de behandeling van deze zaak.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.