nieuws

CNV Vakmensen wil baan of vergoeding voor ontslagen personeel Tuunte

Hun baan terug. Of een redelijke ontslagvergoeding. Dat eist CNV Vakmensen vandaag bij de rechter in Zutphen voor het ontslagen personeel van modeketen Tuunte.
Tuunte ontsloeg vorig jaar 225 werknemers vanwege een faillissement van de modeketen. Na het massa-ontslag maakte Tuunte echter een vlotte doorstart en nam daarvoor nieuwe medewerkers aan.

Dekmantel

Volgens CNV Vakmensen was het faillissement een dekmantel om de werknemers met veel dienstjaren geen ontslagvergoeding uit te hoeven keren. "Het was een pure geldkwestie", aldus vakbondwoordvoerster Roos Rahimi. Immers, hoe meer dienstjaren des te hoger de ontslagvergoeding zou uitvallen. 
Tuunte wist met het omzeilen van de plicht om een ontslagvergoeding uit te keren geld te besparen voor een doorstart. Tuunte nam nieuwe tijdelijke krachten aan en liet het voormalige personeel op straat staan. 

Rechtszaak

De vakbond pikt het niet en heeft de werkgever voor de rechter gedaagd. Vandaag dient de zaak bij de kantonrechter in Zutphen. Inzet van de rechtszaak: het ontslagen personeel moet weer worden aangenomen of moet alsnog een ontslagvergoeding krijgen. 
Naar verwachting zijn zeker honderd oud-werknemers bij de rechtszaak aanwezig. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.