nieuws

Verdachte zit vast in Engeland, hoger beroep in zaak Joël Alfarez opgeschort

Herdenkingsdienst van Joël Alfarez bij Helios in Deventer
Herdenkingsdienst van Joël Alfarez bij Helios in Deventer © RTV Oost
Het hoger beroep rond de dodelijke steekpartij waarbij Deventenaar Joël Alfarez om het leven kwam gaat maandag niet door.
Het gerechtshof in Arnhem zou zich inhoudelijk buigen over het aandeel van verdachten Abdi H. en Jamal A. in de dood van Alfarez. A. zit echter een celstraf uit in Engeland en wil persoonlijk bij de zaak aanwezig zijn.
Dat laat zijn advocaat Roel van Faassen weten aan De Stentor. Hij wil tegen de krant niet kwijt waarom zijn verdachte in de cel zit. "Hij had nog een straf open staan."

'Je leeft ernaartoe'

De moeder van Alfarez, Melanie Sibbald, is 'erg teleurgesteld' over het opschorten van de zaak. "Je leeft naar elke zitting toe. Ik ben maandag nog bij mijn advocaat geweest om alles door te spreken."
"Ik had een nieuwe tekst voor mijn spreekrecht geprint, een foto van Joël uitgekozen om maandag mee te nemen, alle mensen die naar de rechtszaken meegaan hadden een vrije dag opgenomen... En dan belt je advocaat met de mededeling dat de zaak niet doorgaat. Dan voel je je heel machteloos, ja."

'Geen rechten'

Sibbald begrijpt het recht van de verdachten om de zitting bij te wonen. "Maar het lijkt alsof wij helemaal geen rechten hebben en ons er gewoon bij neer moeten leggen."
Volgens advocaat Van Faassen heeft justitie wel gekeken of het mogelijk was Jamal tijdelijk naar Nederland te krijgen voor de rechtszaak. "Dat bleek geen optie." Hij verwacht echter niet dat een nieuwe zitting nog maanden gaat duren. Mogelijk wordt daar maandag bij de pro-formazitting van verdachte Abdi H. meer duidelijkheid over gegeven.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.