nieuws

Thijs Dekker maakt debuut bij Go Ahead Eagles in duel met MVV

Thijs Dekker maakt vrijdag zijn debuut voor Go Ahead Eagles. De 20-jarige middenvelder uit Deventer krijgt een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen MVV.
Samen met Sjoerd Overgoor vormt hij het blok voor de verdediging. De entree van Dekker en Overgoor gaat waarschijnlijk ten koste van Brem Soumaoro en Pieter Langedijk, die worden gepasseerd na de 5-1 nederlaag tegen NEC.

Agressie

"We hebben die wedstrijd geanalyseerd, de fouten bekeken en gezegd waarover we in de tweede helft zijn teleurgesteld als club en als groep", zegt trainer Jan van Staa. "We hebben gekeken hoe we MVV kunnen bestrijden en hoe we onszelf in de agressie en de duels kunnen verbeteren", zo motiveert hij zijn keuzes op het middenveld.
Het is nog niet helemaal zeker dat Stefano Beltrame (hak) en Sam Hendriks (enkel) mee kunnen spelen. De twee hebben deze week aangepast getraind vanwege hun kwetsuren. Vrijdag wordt bepaald of ze gaan starten.

Bezig met transfer
Leon de Kogel en Tim Hölscher zijn er vrijdag waarschijnlijk niet meer bij. De twee zijn bezig met een transfer. "Het moet vandaag of morgen afgehandeld worden en als het klaar is, dan neem je ze ook niet meer mee", aldus van Staa.

De coach brak de afsluitende training donderdag vroegtijdig af vanwege de storm die over Deventer raasde. "Het werd steeds heviger en de doelen waaiden al om. Dan staat de veiligheid voorop. Het was niet meer verantwoord. We hebben maar kort kunnen trainen, maar het is niet anders."

Nieuwe periode

Van Staa wacht nog altijd op zijn eerste zege met Go Ahead Eagles, maar hij blijft positief: "We beginnen weer aan een nieuwe periode, dan gaat iedereen weer met frisse moed van start. We spelen thuis en moeten nu proberen om weer eens een wedstrijd te winnen."
Het duel is vrijdagavond live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.