nieuws

Radiopromotor uit Enter beleeft regelrechte horrorvlucht

Gerard van der Pot uit Enter beleefde tijdens de storm een regelrechte horrorvlucht
Gerard van der Pot uit Enter beleefde tijdens de storm een regelrechte horrorvlucht © RTV Oost
De bekende gepensioneerd radiopromotor Gerard van der Pot (66) zal zich de storm van vandaag nog lang heugen. Niet alleen beleefde hij een regelrechte horrorvlucht die een kleine 24 uur duurde, maar ook stond hij doodsangsten uit: “Ik heb toch al heel wat gevlogen, maar die van vandaag staat toch wel bovenaan in de lijst van meest gedenkwaardige vluchten.”
De uit Enter afkomstige Van der Pot – eerder promotor van onder anderen Ilse DeLange en Waylon – vertrok gistermiddag rond vieren vanaf Curaçao. “Rond negen uur donderdagochtend zouden we landen op Schiphol. Keurig volgens schema. “

Doorstart
Maar de passagiers hadden zich te vroeg rijk gerekend. “Het was dusdanig druk met andere vliegtuigen dat we moesten wachten. Wat inhield dat we vijftig minuten boven de Noordzee rond cirkelden. Bij het dalen ging het vervolgens helemaal fout en moesten we een doorstart maken. Ook een tweede poging mislukte.”

Bij de landingspogingen werd alles en iedereen flink door elkaar geschud. “Er was behoorlijke paniek. Mensen gilden en waren met kotszakjes bezig. Het was verre van prettig.”

Door naar Kopenhagen

De piloot zag geen andere uitweg dan door te vliegen naar Kopenhagen. “Daar stonden we twee uur stil en in de tussentijd mochten we het vliegtuig niet uit. Uiteindelijk konden we terug naar Schiphol en gelukkig ging deze keer alles goed. Al met al een vlucht van bijna 24 uur. Ik ben blij dat ik weer vaste grond onder de voeten heb.”
Aanvankelijk zou Van der Pot met de trein terug naar Enter. “Maar omdat er geen treinen reden, heeft mijn zoon ons per auto opgehaald. Ik denk dat ik er vanavond eerst maar een drink op de goede afloop.”

'Hel van een vlucht'

Nadat hij op Facebook zijn belevenissen en frustratie van zich afschreef over de ‘hel van een vlucht’, reageerde Miss Montreal prompt dat zij de avond ervoor al had gevlogen: “Haha, en niets aan het handje.”

Humor

Ondanks alles kan Van der Pot de humor er nog wel van inzien. Hij kan lachen om de suggestie dat het nu – met een verwijzing naar de Songfestivalkraker van The Common Linnets – eindelijk ‘Calm after the storm’ is. “Ja, haha, en wat te denken van ‘Rechtop in de wind’ van Marga Bult...”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.