Veel rookontwikkeling bij brand in bedrijf industrietrein Hardenberg

In een bedrijf aan de Nieuwe Haven op het industrieterrein in Hardenberg is zaterdagochtend een brand geweest. De brand is waarschijnlijk ontstaan bij een verfmachine.

Het sein brand meester is gegeven. 

Veel rookontwikkeling

Het heeft binnen flink gebrand en er was veel rookontwikkeling. De brand is mogelijk ontstaan in een spuitcabine en is via het ventilatiekanaal in het dak terecht gekomen. 

Op het moment van de brand was niemand in het gebouw.

Webshop Designio.nl

De brandweer was er op tijd bij en heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar panden op het terrein. Het naastgelegen bedrijf Designio.nl heeft rookschade. 

"Het had weinig gescheeld of de brand was overgeslagen naar ons", zegt eigenaresse Sandra de Boer. "Het is nog niet duidelijk hoe de brand heeft kunnen ontstaan. We hebben geluk gehad."

Schade

Het is ook nog niet duidelijk hoe groot de rookschade is. "Het was wel even schrikken vanochtend. Gelukkig was iedereen er snel bij. De verzekering is nog aan het bepalen hoe groot de schade is. We krijgen volgende week de nieuwe collectie."

"Maandag is het pand in elk geval nog gesloten, maar er wordt met man en macht aan gewerkt om de deuren snel weer te openen. De webshop is wel gewoon bereikbaar en de producten worden ook gewoon geleverd."

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg brand 112 Vechtdal Nieuws
Deel dit artikel: