nieuws

"Het dodelijke ongeluk in Enschede tijdens de storm maakt wel indruk op je"

Brandweer bevelvoerder Herman Nijlant moest tijdens de westerstorm afgelopen donderdag met zijn ploeg veertig keer uitrukken. 39 keer voor omgewaaide bomen en takken, één keer voor een dodelijk ongeluk. "Ik werk nu zo'n dertig jaar bij de brandweer, dit had ik nog nooit meegemaakt."
Het ongeluk gebeurde op Goolkatenweg. De boom was met wortels en al omver geblazen door de wind. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niks meer voor het slachtoffer betekenen. 

De melding

Nijlant was al op de weg toen hij de melding kreeg. "We kregen de melding dat het een ongeval met letsel was, dus we gingen ervan uit dat het een verkeersongeval was. Toen we daar aankwamen zagen we een ongelofelijk grote boom op de weg liggen."
Nijlant zag al vrij snel dat er een auto onder de boom lag. "Het kostte ook wel tijd om het slachtoffer eruit te halen. We moesten een weg banen door al het hout." 

Impact

"Het heeft wel impact op je. Het scheelde dat het ambulancepersoneel al een deken op het lichaam had geplaatst. Toen we klaar waren, hebben we voor de beeldvorming met zijn allen het ongeluk nog even nabesproken. Dat is procedure, maar het is wel belangrijk dat iedereen vindt dat we alles hebben gedaan wat we konden."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.