Zestienjarige Nina ontdekt inbreker in huis in Enschede: "Ze liet niet meer los"

De zestienjarige Nina uit Enschede heeft gistermiddag hoogstpersoonlijk een inbreker aan de politie afgeleverd. Ze ontdekte de inbreker in haar eigen huis en voorkwam dat de man op de vlucht kon slaan.

"Ze pakte hem nog net bij zijn voeten toen hij door het raam wilde vluchten", vertelt vader Louis. "De inbreker bungelde vervolgens uit het raam en mijn dochter hield hem vast tot de politie ter plekke was." Nina: "Ik was zo kwaad. Ze moeten met hun handen van andermans spullen afblijven."

Huis overhoop

De inbreker had heel het huis overhoop gehaald, maar sloeg op de vlucht toen Louis en zijn dochters Nina en Julia thuiskwamen. "Hij heeft uiteindelijk niets meegenomen." Wel is de ruit waardoor de inbreker naar binnen kwam vernield. 

De inbreker had op een gegeven moment geroepen dat ie geen adem meer kreeg, toen Nina hem vasthield. "Als je nog kunt praten, dan kun je ook ademen", zei Nina daarop. 

Baan bij de politie

De politieagenten die gisteren langskwamen voor de inbreker noemen de actie een heldendaad, maar de volgende keer moesten ze toch direct 112 bellen. "En als Nina en Julia nog interesse hebben in een baan bij de politie, zijn ze van harte welkom", grapten ze.

Volgens de agenten was de inbreker maandag vrijgekomen nadat hij een gevangenisstraf van drie jaar had uitgezeten. Een politiewoordvoerder kan dat vandaag desgevraagd niet bevestigen.

Meer over dit onderwerp:
Enschede Inbraak Politie Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: