nieuws

Strijdvaardig Heracles Almelo in blessuretijd onderuit tegen PSV

Heracles Almelo heeft in het eigen Polman Stadion een zure nederlaag geleden. De Almeloërs leken tegen koploper PSV op weg naar een punt, maar ver in blessuretijd schonk Luuk de Jong zijn ploeg alsnog de zege: 1-2.
PSV kwam het best uit de startblokken in Almelo. Castro werd in de beginfase twee keer op de proef gesteld door schoten van Bergwijn en nieuwkomer Mauro. Heracles kroop daarna meer uit zijn schulp en kwam bijna op voorsprong via Peterson, maar Zoet plukte het geplaatste schot van de linksbuiten uit de bovenhoek. Even later schoot Darri na een vlotte aanval over. Op slag van rust waren het toch de bezoekers die op 0-1 kwamen. De Jong kopte een vrije trap terug op Bergwijn, die eenvoudig het net kon vinden.

Heracles dwingend na rust

Na rust ging Heracles op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde ook mogelijkheden op voor de thuisploeg. PSV kon een aantal keer gevaarlijk worden vanuit de counter, maar kon niet profiteren van de geboden ruimte. Halverwege de tweede helft kwam Heracles verdiend op gelijke hoogte via Hardeveld, die geen fout maakte van de strafschopstip, 1-1.  

Op en neer

In het vervolg golfde het spel op en neer en kreeg zowel Heracles als PSV kansen op de overwinning. Peterson, de beste man op het veld, maakte het de verdediging van de bezoekers meerdere malen lastig en aan de overkant hield Castro met een katachtige reflex De Jong van scoren af.

Druiven zuur

Darri kreeg tien minuten voor tijd de uitgelezen mogelijkheid op de 2-1, maar wist Zoet niet te passeren. Even later bewees de doelman wederom zijn waarde door een kopbal van Pröpper te keren. Het duel leek af te steven op een gelijkspel, maar in de absolute slotfase tikte De Jong alsnog de 1-2 binnen en daardoor blijft Heracles met lege handen.

Heracles Almelo - PSV 1-2

0-1 Bergwijn (45+1)
1-1 Hardeveld (strafschop/66)
1-2 De Jong (90+3)
Arbiter: Janssen
Geel: Lozano, Arias
Heracles Almelo: Castro; Breukers, Pröpper, Wuytens, Hardeveld; Niemeijer (Van Ooijen/58), Jakubiak, Monteiro; Peterson, Vermeij (Gladon/86), Darri.
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Mauro Júnior (Pereiro/74), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong, Bergwijn (Gudmunsson/84).
Bekijk hier de statistieken van Heracles Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.