nieuws

Statenfractie PvdA wil dat provincie Overijssel kant kiest in discussie bomenkap Goor

De bomenkap
De bomenkap © Hof van Twente fotografie
De discussie rondom het kappen van 94 monumentale eiken in Goor wordt nu ook op provinciaal niveau gevoerd. Het PvdA-Statenlid Annemieke Wissink heeft aan Gedeputeerde Staten gevraagd hoe zij tegenover de kap van deze eiken staan.
De gemeente stelt dat, om de asbestsanering in de wijk 't Gijmink in Goor grondig te kunnen uitvoeren, er niet valt te ontkomen aan het verwijderen van de monumentale eiken. De bomen staan in een met asbest verontreinigde berm. De grond moet er uit, inclusief bomen.

Provincie betrokken

Omdat het om asbestsanering gaat, is ook de provincie betrokken. Wissink wil daarom weten hoe het provinciebestuur tegenover de bomenkap staat en welke rol zij eventueel kan spelen in het behoud van de bomen. Ook vraagt het Statenlid zich af of de provincie bereid is om de gemeente te ondersteunen in de zoektocht naar een oplossing voor de bomen.
De voorgenomen kap leidt tot veel onbegrip bij bewoners. Daarom was er vorige week al een informatieavond, waar wethouder Harry Scholten tekst en uitleg gaf. Voorlopig is de bomenkap dan ook uitgesteld. Komende woensdag (19.30 uur) vindt er een extra raadsvergadering plaats over de bomenkap.  
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.