nieuws

Harry van Bommel werkt nu voor gemeente Zwolle en zegt SP-lidmaatschap op

Harry van Bommel (SP) tijdens het afscheid van kamerleden in de Tweede Kamer
Harry van Bommel (SP) tijdens het afscheid van kamerleden in de Tweede Kamer © ANP / Bart Maat
Oud-SP-Kamerlid Harry van Bommel wil zijn partij verlaten. Dat schrijft het AD. Van Bommel is sinds eind vorig jaar strategisch bestuursadviseur voor de gemeente Zwolle.
SP-partijvoorzitter Meyer bevestigt het vertrek van Van Bommel maar wil hem nog uitnodigen voor een gesprek.
Van Bommel (55) maakte in augustus 2016 bekend dat hij na de verkiezingen van maart niet zou terugkeren in de Kamer. "Als ik in mijn werkzame leven nog iets anders wil doen dan fulltime politicus zijn, dan heb ik nu nog de kans om van koers te wijzigen", zei hij toen. Van een conflict is geen sprake, zei de politicus.

Opzeggen lidmaatschap

Eind vorig jaar werd bekend dat Van Bommel een nieuwe baan had gevonden bij de gemeente Zwolle.  Of Van Bommel daarom nu zijn lidmaatschap heeft opgezegd, is niet duidelijk. Hij wil geen commentaar geven omdat hij nu ambtenaar is. 

Ook Meyer weet niet wat er speelt, maar hij zegt dat hij Van Bommel nog niet heeft uitgeschreven bij de partij. "Als Harry uiteindelijk wil gaan, kunnen we hem natuurlijk niet tegenhouden. Alleen, laten we eerst eens om tafel gaan met hem. Er is volop ruimte voor interne kritiek bij ons."

Partijleider Lilian Marijnissen heeft volgens het AD meerdere keren contact gehad om hem een gesprek aan te bieden. Dat is er nog niet van gekomen vanwege Van Bommels drukke baan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.