nieuws

Statenfracties PvdA en ChristenUnie op de bres voor herstel ‘stormmuur’ Go Ahead Eagles

De Statenfracties van PvdA en ChristenUnie willen dat de provincie Overijssel inzet op herstel van de stadionmuur van De Adelaarshorst in Deventer. De muur is volgens de partijen "beeldbepalend voor de wijk Voorstad Oost", vindt Alwin te Rietsap van de ChristenUnie.
Door de storm van afgelopen donderdag is een deel van de muur aan de Vetkampstraat gesneuveld. Dit was het oude deel van de muur dat nog gerestaureerd moest worden. Eerder werd al een deel van de stadionmuur opgeknapt, mede dankzij een provinciale bijdrage.

Opknappen muur

PvdA en ChristenUnie willen dat de provincie samen met Go Ahead bekijkt of schadeherstel gecombineerd kan worden met de restauratie van de karakteristieke muur. "Een deel van de stadionmuur is dankzij een provinciale bijdrage al eerder opgeknapt", zegt PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree. "Dat stuk rond de oude kassa’s staat gelukkig nog fier overeind. Het deel dat deze week aan de Vetkampstraat naar beneden is gekomen, moest nog hersteld worden. Het zou enorm treurig zijn als de storm daar een stokje voor zou steken. Deze muur is pure voetbalgeschiedenis."

Alwin te Rietstap van ChristenUnie: "We waren juist blij dat de provincie zich eerder inzette voor restauratie van de muur. Des te wranger is het om nu zo duidelijk de noodzaak van verder herstel te zien. We hopen dat de provincie samen met de Eagles, de stad Deventer en andere betrokkenen kijkt wat er mogelijk is om de schade te repareren en deze historische muur te behouden.”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.