Tweede Kamerlid Cem Laçin spreekt in Steenwijk over gevolgen komst Lelystad Airport

SP Steenwijkerland heeft afgelopen maandagavond in Theater De Meenthe in Steenwijk een openbare bijeenkomst gehouden. Tijdens deze avond werden geïnteresseerden bijgepraat over de gevolgen voor het milieu en de geluidsoverlast die de opening van Lelystad Airport met zich mee gaat brengen.

SP Tweede Kamerlid Cem Laçin, een van de sprekers op de bijeenkomst, vindt het teleurstellend dat het kabinet tot op heden niet luistert naar de bezorgde inwoners van Overijssel. Door het openbaar worden van de fouten in de Milieueffectrapportage vindt Laçin het dan ook niet meer dan logisch dat dit rapport opnieuw wordt uitgevoerd en de beoogde openingsdatum van 1 april 2019 wordt uitgesteld.


In het rapport bleek dat er alleen gekeken is naar gebieden rondom Zwolle. De gebieden Vechtdal, Salland en Twente waren niet opgenomen terwijl de aanvliegroutes hier wel overheen gaan.

Lage opkomst
Ondanks de lage opkomst van zo’n 40 geïnteresseerden was de boodschap van Laçin niet minder gedreven: “Ik hoop dat de inwoners van Overijssel inzien dat de besluitvorming rondom de luchthaven niet zorgvuldig tot stand is gekomen. En dat we samen gaan kijken hoe wij onze eisen nu kracht kunnen bijzetten om de minister op andere gedachten te kunnen brengen.”

Meer over dit onderwerp:
Lelystad airport Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: