nieuws

Dokters versus internet in het Deventer Ziekenhuis

Wie stelt de juiste diagnose? Het internet of de artsen? In een ziekenhuis moet altijd de goede conclusie getrokken worden, maar dat was vanmiddag niet altijd het geval. In de ontvangsthal van het ziekenhuis werd namelijk het televisieprogramma Dokters vs Internet nagespeeld.
Drie medisch specialisten van het ziekenhuis namen het op tegen drie 'leken'; wethouder Jan Jaap Kolkman van de gemeente Deventer, bestuurder Gita Gallé van het Deventer Ziekenhuis en voorzitter Els Heldeweg van de cliëntenraad van het Deventer Ziekenhuis.
Laatstgenoemd drietal heeft niets meer en minder dan een internetverbinding beschikbaar om de specialisten te verslaan met het stellen van de juiste diagnoses.

eHealthweek

"We doen dit omdat het deze week de landelijke eHealthweek is", vertelt Veronique van Hoogmoed van het Deventer Ziekenhuis. De specialisten merken dat steeds meer mensen gebruikmaken van het internet als zij klachten hebben. "Eigenlijk is dat best fijn. Als de patiënt al voorkennis heeft, kun je gerichter werken en hoef je ze met minder vragen lastig te vallen", meent internist Marieke Zeeman.

Winst

En welk team is dan daadwerkelijk het beste? "Ik denk dat wij als specialisten wel een streepje voor hebben en ik verwacht dan ook dat wij met twee keer zoveel punten naar huis gaan", lacht Zeeman.
Toch blijkt het internet vanmiddag niet te verslaan. De leken winnen na het stellen van twee juiste diagnoses. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.