nieuws

Oud-tenniscoach 18 jaar achter de tralies voor moord op Koen Everink

Rechter / uitspraak
Rechter / uitspraak © RTV Oost / Rogier van den Berg
Oud-tenniscoach Mark de J. is door de rechtbank in Utrecht tot 18 jaar cel veroordeeld. De J. wordt verantwoordelijk gehouden voor de moord op Koen Everink uit Enschede.
De rechter vindt dat er voldoende bewijs is dat Everink in zijn woning in Bilthoven met messteken om het leven is gebracht door De J. Het Openbaar Ministerie liet tijdens de eis al weten dat er een overmacht aan bewijs is voor de schuld van de oud-tenniscoach.

Gokschuld

De dag voor de moord op Everink, zocht De J. op internet op verschillende zoektermen als 'klap tegen je slaap', 'messteek in onderbuik' en 'kogel door hersenstam'. Volgens de rechter staan die termen in verband met de moord.
De oud-tennistrainer kampte met een gokverslaving. Om die verslaving te kunnen betalen, had hij een schuld van tienduizenden euro's bij Everink. Dat geld moest De J. voor 4 maart 2016 terugbetalen, exact de dag waarop de zakenman dood werd gevonden.

Tientallen messteken

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond. 

Bevriend

De J., oud-coach van Robin Haasse, was bevriend met de miljonair. Hij was de avond dat Everink overleed bij de zakenman thuis op bezoek. Ze hadden samen gegeten en sport op televisie gekeken.
De 30-jarige voormalig tenniscoach van Robin Haase heeft altijd ontkend iets met de gewelddadige dood te maken te hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.