nieuws

Hengelose schrijfster grossiert in lugubere details: deze week verschijnt tweede thriller

Ze zadelde zichzelf met een haast onmogelijke opdracht op. Maar dat weerhield Mariska Overman er niet van een nieuwe thriller te schrijven. Deze week verschijnt ‘Voltooid’, het tweede boek van de Hengelose auteur.
Want vindt nog maar eens een betere zin dan zoals Mariska die voor haar debuut ‘Hoofdzaak’ wist te produceren.

Het hoofd lag op tafel
“Het hoofd lag op tafel”, luidde die memorabele opening. Daarmee wist ze de uitgever meteen te overtuigen.

Meteen antwoord

“Ik had op een vrijdag mijn manuscript toegestuurd. Normaal duurt het dan een paar maanden voordat je antwoord krijgt. Maar meteen na het weekend hingen ze al aan de lijn dat ze het graag wilden uitbrengen.”

Vlag in de borst

In het nieuwe boek draait het om de vondst van een lijk in een bos. Uit de borstkas steekt een vlag met daarop de kreet ‘Klaar’. Haar fascinatie voor de dood komt niet helemaal uit de lucht vallen. Mariska en haar echtgenoot hebben het communicatiebureau Morbidee, waarmee ze de dood bespreekbaar willen maken.

Smaak te pakken

Mariska heeft de smaak duidelijk te pakken, want intussen werkt ze alweer aan haar derde thriller. Waarbij ze echter beseft dat het op voorhand vrijwel onmogelijk wordt opnieuw zo’n pakkend begin te bedenken. “Er is denk ik geen een zin die het gaat redden bij ‘Hoofdzaak’.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.