nieuws

Stadcafé D3 ondersteunt nieuwe initiatieven voor Deventer binnenstad

In Deventer is voor de derde keer het Stadcafé D3 georganiseerd. Tijdens deze avond presenteerden initiatiefnemers hun ideeën voor een toekomstbestendige binnenstad.
De vier initiatiefnemers gaven uitleg aan het publiek en een panel van deskundigen. Opzet van de avond was om de initiatiefnemers te ondersteunen in de uitvoering van hun plannen. “Wij willen gebruikmaken van het netwerk vanuit het publiek en deskundigheid van het panel. De bedoeling is om zo mensen en initiatieven met elkaar te verbinden”, vertelt Bart Ellenbroek, medeorganisator namens Provincie Overijssel.
Naast kennis en contacten waren er ook zogenoemde stadscheques beschikbaar gesteld ter waarde van 2500 euro, bedoeld als aanmoedigingsprijs om ideeën verder te kunnen ontwikkelen.

Winnend ontwerp Smidsgang

Tijdens het Stadcafé werd ook de winnaar bekend gemaakt van de prijsvraag om de Smidsgang nieuw leven in te blazen.
"Meer dan een half miljoen bezoekers komt jaarlijks het centrum binnen via de Smidsgang, hier ontbreekt echter de schakel in de route naar het winkelgebied in de binnenstad", vertelt medeorganisator Ulrike Weis ten Elsen. Volgens haar zijn het juist deze initiatieven vanuit de samenleving die kleur geven en de stad laten bruisen. 

Finishvlag

Prijswinnaar Mark Polman vertelt vol trots over zijn winnende inzending: “Ik vind het leuk om over bepaalde gebieden na te denken die verbetering behoeven. De Smidsgang is een beetje een armoedige gang die wel wat verfraaiing kon gebruiken. In het woord Deventer zit het woord Enter. Wees welkom, kom binnen. Mijn ontwerp is een soort grote finishvlag die de bezoekers richting het centrum leidt.”
Het winnende ontwerp van Polman zal van mei tot en met oktober te zien zijn in de Smidsgang.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.