nieuws

Pleegouders uit Hardenberg: "pleegzorg tot 21 is goed, 23 is nog beter."

Bert en Liesbeth Meinen uit Hardenberg zijn al 20 jaar pleegouders.Ze juichen het voorstel van minister van Volksgezondheid De Jonge toe, om pleegzorg mogelijk te maken tot de kinderen 21 jaar oud zijn.
De familie Meinen heeft de afgelopen jaren zes pleegkinderen langdurig opgevangen. Het frustreert ze dat ze de kinderen gedwongen moeten loslaten als ze 18 jaar zijn. "Eigenlijk zijn ze dan nog niet klaar om volledig zelfstandig te zijn", meent Bert Meinen. 
Het traject naar het moment dat de kinderen op eigen benen komen te staan, wordt ingezet als de kinderen 16 jaar zijn. "Maar dan zijn ze volop bezig met beroepskeuze en hun studie", aldus Meinen. "En het gaat vaak om kinderen die toch al heel kwetsbaar zijn." 

Pijnlijk

De familie heeft pijnlijk moeten ervaren dat kinderen niet goed terecht kwamen, ondanks hun jarenlange inspanningen. Liesbeth: "Ze beseffen dat ze straks op eigen benen komen te staan en dan laten ze zich niets meer zeggen. Een van onze kinderen zit nu in een instelling. Als we ons wat langer over hem hadden kunnen ontfermen, was het misschien anders gelopen." Zodra de pleegzorg is afgelopen, hebben de pleegouders ook geen rechten meer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.