nieuws

Prestaties RTV Zwolle FM onder de maat

RTV Zwolle FM onder de maat
RTV Zwolle FM onder de maat © RTV Oost / Emiel Geerding
RTV Zwolle FM voldoet niet aan het eigen beleidsplan waarmee de Zwolse lokale omroep in 2015 haar licentie bemachtigde. Dat meldt de Stentor, dat inzage had in een rapport van Right Marktonderzoek en Advies dat vandaag naar de gemeente Zwolle wordt verstuurd.
De opdracht voor de evaluatie van de prestaties van de lokale omroep is gegeven door burgemeester en wethouders van de gemeente Zwolle.
"Het externe evaluatierapport geeft inzicht in de huidige situatie van RTV Zwolle FM. Hieruit valt te concluderen dat RTV Zwolle FM niet voldoet aan het, ten tijde van de licentieaanvraag ingediende, beleidsplan", schrijft het onderzoeksbureau. "De doelstellingen zijn ruim omschreven. Het is echter bij ambitieuze plannen gebleven."

Kritiek

De kritiek in het rapport richt zich op het ontbreken van continuïteit en stabiliteit, het gemis van ervaren radio- en tv makers, nieuwe plannen die niet geconcretiseerd zijn in beleidsplannen en de erfenis van een organisatie die draait op vrijwilligers waarvan een groot deel met een afstand tot de arbeidsmarkt. "Dit maakt het snel doorvoeren van veranderingen tot iets lastigs", aldus bureau Right.
Het college van burgemeester en wethouders stelt dat de conclusie kan getrokken worden dat het nog even zal duren voordat de nieuwe organisatie haar ambities gaat halen. "Het gaat ons hier niet om de inhoud van de programmering of de journalistieke inhoud. Maar om de organisatie die niet solide genoeg is, dat blijkt uit dit rapport", zegt wethouder Jan Brink in een reactie tegen de Stentor.

Nog geen consequenties voor subsidie

Het is onduidelijk of de resultaten van het onderzoek consequenties heeft voor de lokale omroep in Zwolle. De subsidiekraan dichtdraaien is vooralsnog geen optie, zegt Brink. "Ze hebben een licentie gekregen en daarmee recht op financiële ondersteuning van de gemeente. En dat ze niet voldoen aan het ingediende beleidsplan is voor het Commissariaat van de Media nog geen reden om de licentie in te trekken.” 
RTV Zwolle FM wil binnenkort met RTV Oost om tafel om een samenwerking te bespreken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.