nieuws

Reeks inbraken in scholen en sportkantines in Almelo, gemeente hangt posters op

Scholen, wijkcentra en sportkantines in Almelo zijn deze maand doelwit van een of meerdere inbrekers. Er is sinds begin januari al meer dan vijftien keer ingebroken of geprobeerd in te breken.
De politie heeft de scholen in Almelo gewaarschuwd voor de inbraakgolf en de gemeente gaat deze week posters ophangen.
In vrijwel alle gevallen werd apparatuur gestolen die van buitenaf was te zien. Het gaat om apparaten zoals tv's, beeldschermen, laptops en er is zelfs een digitaal schoolbord gestolen. Daarnaast is er veel inbraakschade.

Eerste inbraken in weekend van 6 januari

De eerste inbraakpoging en de eerste inbraken waren in het weekend van 6 en 7 januari bij een school aan de Karel Doormanstraat, een sportkantine aan de Kolthofsingel en een wijkgebouw aan de Leemhorst. Er werden twee tv's buitgemaakt.
In het eerste weekend van de reeks inbraken hebben twee getuigen in de omgeving van de sportkantine aan de Kolthofsingel een opvallende fiets gezien. Het gaat om een kleine zwarte fiets, een Sparta Bullit, of een fiets die daar sterk op lijkt.

Met flatscreen onder de arm op de fiets

Een Almeloër die zijn hond uitliet zag ter hoogte van de Kolthofsingel een man met een flatscreen onder zijn arm voorbij rijden op een kleine fiets. De fietser maakte nog een opmerking over de hond van de getuige. Die heeft een signalement van de man.
  • Huidskleur: blank
  • Leeftijd: circa 20 jaar
  • Uiterlijk: forse wenkbrauwen
  • Kleding: donkere kleding, jas met capuchon
  • Taal: Nederlands met een sterk Almelo's accent

Digitaal schoolbord

In de week die daarop volgt wordt ingebroken bij een school aan de Bosrand en mislukt een inbraak in een sportkantine aan de Veenelandenweg. Bij de school wordt zelfs een digitaal schoolbord van ruim 1 meter 60 gestolen.
Het weekend van zaterdag 13 en zondag 14 zijn een basisschool aan de Winkelsteeg en een sportkantine aan de Horstlaan aan de beurt. Een laptop en een tv worden meegenomen.

Drie inbraken bij dezelfde school

In de week daarna wordt op dinsdag 16 januari en donderdag 18 januari ingebroken. Twee keer bij dezelfde basisschool aan de Winkelsteeg waar in het weekend al was ingebroken, in een sportkantine aan de W.de Clerqstraat en bij een school aan de Windslaan.
Opnieuw zijn er laptops en een tv buitgemaakt. Op een andere school blijft het bij een inbraakpoging.
Maandag 22 januari wordt ontdekt dat in de directiekamer van de VMBO school Pius X een ruit is ingegooid en dat er een laptop mist en later in de week is er nog ingebroken bij een zorginstelling aan de Valeriusstraat en een school aan de Windslaan. 

Getuige ziet man bij Windslaan

Door een getuige is in den nacht van woensdag op donderdag een man gezien in de buurt van de school aan de Windslaan:
  • Leeftijd: 20 - 25 jaar 
  • Lengte: 1.80 - 1.85 meter 
  • Kleding: donker blauwe parka jas, blauwe spijkerbroek, hardloopschoenen, jas met capuchon
  • Vervoer: groene herenfiets met leren fietstassen

Tips?

Bel de politie met uw tips op 0800 – 6070. Anoniem bellen kan via 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.