Meisje (1) dat overleed in Hengelose flat had 39 bloeduitstortingen

Het meisje dat in oktober vorig jaar overleed aan de Theresiastraat in Hengelo had 39 bloeduitstortingen over haar hele lichaam. De moeder en haar partner worden verdacht van doodslag en blijven langer vastzitten.

Het meisje werd op 12 oktober met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar werd vastgesteld dat ze niet meer leefde. Omdat meteen duidelijk was dat het niet ging om een ongeluk, werden de moeder en haar partner aangehouden.

Gebroken ribben en gescheurde tong

De exacte doodsoorzaak van het veertien maanden oude meisje is nog niet vastgesteld. Er zijn meerdere mogelijke oorzaken die tot de dood hebben kunnen leiden. Zo werden er 39 bloeduitstortingen over haar hele lichaam gevonden en was er ernstig intern letsel.

Het meisje had ook scheuren in de maag, lever en milt, meerdere gebroken ribben en een gescheurde tong. Ook zijn er aanwijzingen voor een verstikking gevonden en vonden de onderzoekers sporen amfetamine (speed) in het bloed. 

Moeder en partner enige verdachten

De 22-jarige moeder en haar 32-jarige partner zijn volgens het Openbaar Ministerie de enigen die verantwoordelijk kunnen zijn voor de dood. Het meisje was op 8 oktober namelijk in goede gezondheid door haar vader naar de flat aan de Theresiastraat gebracht. 

De twee ontkennen geweld te hebben gebruikt tegen het kind en beweren dat er mogelijk iemand de flat is binnengekomen. De buurvrouw gaf eerder al aan dat het kind in de nacht van 11 op 12 oktober vaak moest huilen.

Onderzoek nog niet klaar

Het onderzoek in de zaak is nog niet klaar. Het OM wil nog niet alle onderzoeksresultaten bekend maken, omdat de moeder en haar vriend nog steeds verhoord worden. Volgens het OM is de man gewelddadig en gebruikt hij dagelijks speed. 

Op 17 april gaat de zaak verder. Omdat de beide verdachten ontkennen of zwijgen is er veel onderzoek nodig. De twee worden zelf ook nog door gedragsdeskundigen onderzocht. Als daar niets uitkomt wil het OM een observatie in het Pieter Baan Centrum.

Deel dit artikel: