nieuws

Gevangenisstraf voor Kampenaar die boot in brand wilde steken

Rechter
Rechter © RTV Oost / Rogier van den Berg
Een 39-jarige man uit Kampen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar waarvan een jaar voorwaardelijk, omdat hij vorig jaar midden in de nacht benzine gooide over een boot in de Kamper jachthaven.
De eigenaar van de woonboot was op dat moment aan boord. Hij kon op tijd de boot verlaten. De boot vloog niet in brand, omdat de benzine net niet tegen de pijp van een brandende kachel aankwam.
De veroordeelde man werd direct door gealarmeerde politieagenten aangehouden. De eigenaar had de politie namelijk al gebeld, omdat de man eerder die avond een pot verf over de boot had gegooid.

Langdurige onenigheid

De twee hadden al een tijd onenigheid, omdat de 39-jarige Kampenaar zonder reden de paardenstaart van de bootbewoner zou hebben afgeknipt. De veroordeelde man zegt hier echter niks meer van te kunnen herinneren. 
Volgens gedragskundigen verkeerde de man in een psychose, veroorzaakt door excessief drank- en drugsgebruik. De man moet zich meteen na het uitzitten van zijn gevangenisstraf laten behandelen. Doet hij dat niet, dan hangt hem een jaar cel boven het hoofd.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.