nieuws

Hart voor Zwolle blijft in race voor Appeltjes van Oranje

Genomineerden Appeltjes van Oranje
Genomineerden Appeltjes van Oranje © Oranje Fonds - Bart Homburg
Stichting Hart voor Zwolle blijft in de race voor de Appeltjes van Oranje. Vandaag deden veertig initiatieven een gooi naar een plek bij de laatste twaalf en de Zwolse stichting is één van de gelukkigen.
Hart voor Zwolle zich op stadsgenoten die in een sociaal isolement verkeren, die zelf geen of een beperkt netwerk hebben. De vrijwilligers motiveren jongeren om zich te verbinden aan deze mensen. 

Pitch

Vandaag mochten veertig initiatieven die door een voorselectie waren gekomen zich presenteren voor een jury. Naast Hart voor Zwolle, stonden nog vier Overijsselse stichting voor de jury. Alifa Bike Works uit Enschede, Stichting JuNiMo uit Haaksbergen, Okids uit Oldenzaal en Game, Eet & Match uit Hengelo bereikten de volgende ronde niet.
Uit de overgebleven genomineerden worden drie winnaars gekozen. Zij ontvangen in mei tijdens een feestelijke bijeenkomst op Paleis Noordeinde de prijzen uit handen van Koningin Máxima. Een jury bestaande uit bestuursleden van het Oranje Fonds, bepaalt wie de winnaars worden. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden ieder jaar door het Oranje Fonds uitgereikt aan initiatieven die op succesvolle wijze zorgen dat mensen mee kunnen doen in onze samenleving en een inspiratie zijn voor anderen.
De prijzen staan ieder jaar in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat ‘Jong en sociaal ondernemend’. De 40 kanshebbers zijn jonge mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen in onze samenleving. Zij startten initiatieven die zorgen dat zij er bij horen en mee kunnen doen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.