nieuws

Balans na controle Hessenheem: geen criminele activiteit, wel openstaande boetes

Er zijn geen criminele activiteiten gevonden tijdens een grote controle vanmorgen in Buitencentrum Hessenheem in Markelo. Wel stond er een aantal boetes open en bleken er meer mensen op het park te wonen dan bekend was bij de gemeente.
De gemeente Hof van Twente had aanwijzingen dat er 'onregelmatigheden' zijn die de openbare orde en veiligheid verstoren, dat er sprake was van sociale problemen, fraude, openstaande boetes en het niet betalen van belastingaanslagen.
Het park werd daarom bezocht door de Belastingdienst, het UWV, de politie/vreemdelingenpolitie, de Sociale Recherche, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het kenniscentrum Handhaving en Naleving.

Zorgkwesties 
Tijdens de controle bleek dat er inderdaad boetes openstonden en er meer mensen op het park woonden dan bekend. Daarnaast kwamen een aantal 'zorgkwesties' aan het licht. De gemeente gaat kijken hoe deze mensen hulp kunnen krijgen. 

Volgens de gemeente is de controle rustig verlopen. De parkleiding en de meeste bewoners zouden begrip hebben getoond voor de controle-actie.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.