nieuws

College in Deventer wil in voorjaar beginnen met opknappen Stadspoortgarage

Stadspoortgarage Deventer
Stadspoortgarage Deventer © RTV Oost / Yara Kloosterboer
Het college van burgemeester en wethouders in Deventer wil de Stadspoortgarage nog dit voorjaar opknappen en vraagt daarvoor om budget van de gemeenteraad. Omwonenden deden begin dit jaar hun beklag over verpaupering rondom de parkeergarage.
Bewoners hebben last van hangjongeren rondom de garage en stellen dat de veiligheid onvoldoende is. Het college wil de begane grond van de garage afsluiten om buurtbewoners tegemoet te komen. 

Renovatie kan dit voorjaar starten

De begane grond is voor iedereen toegankelijk. Door de dertig parkeerplekken daar af te sluiten, kunnen alleen bezoekers met een parkeerkaart nog naar binnen. Het college hoopt hiermee de meeste overlast op te lossen.
"De recente autobrand en de aanhoudende zorgen van omwonenden en ondernemers over de veiligheid vormen de aanleiding", zegt wethouder Liesbeth Grijsen. "Als de raad akkoord gaat, verwachten we dat de renovatie dit voorjaar kan starten."

Garage moet veiliger

Vanwege betonrot is het dak van de garage op dit moment al niet in gebruik. Met de renovatie moet niet alleen de overlast verdwijnen, maar de constructie moet ook veiliger worden gemaakt. 
Omdat de aanbesteding eind 2017 veel duurder bleek dan voorzien, is de gemeente op dat plan teruggekomen. Het college stelt nu een aangepast plan voor en vraagt de gemeenteraad om het nog ontbrekende geldgedrag beschikbaar te stellen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.