nieuws

Uitkomsten onderzoek de Viking in Deventer pas na verkiezingen gepresenteerd

Bouwterrein van De Viking in Deventer
Bouwterrein van De Viking in Deventer © RTV OOST / Bart Kieft
De uitkomsten van het raadsonderzoek naar de ontwikkeling van filmtheater de Viking in Deventer worden pas na de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Het eindrapport wordt op 28 maart aangeboden aan de gemeenteraad.
Doel van het onderzoek is het verkrijgen van inzicht in de manier waarop het gemeentebestuur heeft gehandeld bij de realisatie van het project. De bouw van de Viking krijgt tegenslag op tegenslag. Vorige week bleek het project nog eens 1,2 miljoen euro extra te kosten. In totaal kost de bouw al 12,3 miljoen euro.

Openbare verhoren

Het dossieronderzoek en verkennende interviews naar de gang van zaken rond de bouw zijn inmiddels afgerond. Op dit moment zit het onderzoek in de laatste fase en worden er openbare verhoren gehouden.
Het onderzoek richt zich op de periode vanaf 2009 tot november 2017. Voor de openbare verhoren heeft de onderzoekscommissie tien mensen opgeroepen. Raadsleden Bas Noor, Henk Groothuis, Marcel Elferink, Arie de Niet en Tjeerd van der Meulen zitten in de onderzoekscommissie. 
De verhoren zijn bij te wonen en te volgen via de website van de gemeente.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.