nieuws

Almelose wallaby doet koe Hermien na: dier vlucht en is niet te pakken

Koe Hermien krijgt alle aandacht, maar Hermien is niet het enige dier dat na een ontsnapping uit de handen van mensen weet te blijven. Een wallaby van Almeloër Edward Nijhoff loopt al dagen vrij rond. Het dier ontsnapte vorige donderdag tijdens de storm.
Het gaat om een zeldzame wallaby zegt Nijhoff. "In Europa lopen er 25 van rond. Ik ben de enige particulier met zo'n dier."

Levend of dood

De wallaby is nu ruim een week op vrije voeten. Nijhoff heeft geen idee waar het dier uithangt. "Of hij loopt nog ergens rond of hij ligt ergens dood. Ik weet het niet."
De lage temperatuur is volgens Nijhoff geen probleem voor het ontsnapte wallaby-mannetje. "Bij mij liggen ze wel onder lampen, maar hij weet zich wel te redden in de natuur." 

Niet meer gezien

Koe Hermien struint al zes weken door de bossen bij Lettele en wordt zo nu en dan ook gezien. Nijhoffs wallaby vluchtte vorige donderdag het Nijreesbos in. De afgelopen dagen heeft Nijhoff het dier niet meer gespot.
Daar komt bij dat een wallaby volgens Nijhoff veel moeilijker is te vangen dan een koe. "Wallabies zijn vluchtdieren. Als ze mensen zien, slaan ze op de vlucht. Het dier kan dan sprongen maken van wel anderhalve meter hoog."

Kan bijten

De politie Almelo plaatse vorige week een bericht op Facebook. De politie benadrukt dat mensen het buideldier niet zelf moet benaderen. Doordat het beestje gestrest is kan hij bijten.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.