Vier maanden celstraf geëist tegen handtastelijke asielzoeker in trein

Vier maanden cel, dat is de straf die de officier van justitie in gedachten heeft in de strafzaak tegen een 37-jarige asielzoeker uit Palestina. De man zou eind 2016 een blinde studente betast hebben in de trein van Deventer naar Rijssen.

De 17-jarige studente zegt dat de man naast haar kwam zitten, haar aansprak en meteen begon te zoenen en betasten. Ze raakte in paniek en vroeg een conductrice om hulp.

De impact van wat er gebeurde is groot, vertelde het slachtoffer tijdens het voorlezen van haar verklaring. Sinds het incident voelt ze zich niet meer veilig. Ze is bang dat ze de asielzoeker nog een keer tegenkomt en hem niet zal herkennen, omdat ze niet weet hoe hij eruit ziet. Inmiddels heeft ze hulp als ze met de trein reist en gaat ze altijd op drukke plekken zitten. Ze wil 1500 euro smartengeld van haar belager.

Nog een vrouw betast
De man werd een maand eerder voor eenzelfde vergrijp aangehouden in een trein op het station in Amersfoort. Het slachtoffer zei dat de man in de trein naast haar was komen zitten, had hij het tafeltje naar beneden geklapt zodat ze niet makkelijk weg kon komen. Hij zou haar vervolgens betast hebben. 

Palestijn ontkent alles
De Palestijn ontkent in alle toonaarden. Hij houdt vol dat de blinde studente vroeg om geld en het over seks had. Na zijn vrijlating zag hij zelf dat ze iemand zoende in Deventer, vertelde hij. De aangiften zijn gedaan om hem geld afhandig te maken. "Alles wat er op seksueel gebied gebeurt in Nederland, wordt door de politie in mijn schoenen geschoven",  vertelde hij de rechters in Almelo.


Door zijn aanhouding is zijn asielaanvraag afgewezen. De Palestijn zit sinds 17 januari vast in Rotterdam, in afwachting van uitzetting. Daar heeft hij opnieuw een asielaanvraag gedaan. Als de rechtbank hem veroordeelt is de kans dat de asielaanvraag wordt toegewezen erg klein. 

Deel dit artikel: