nieuws

College Hengelo noemt besluit ZGT onacceptabel

Ziekenhuis ZGT in Hengelo
Ziekenhuis ZGT in Hengelo © Shireen Krus
Het college van burgemeester en wethouders in Hengelo vindt het voorgenomen besluit van de Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) om te stoppen met spoedeisende hulp in het ziekenhuis in Hengelo "een buitengewoon pijnlijk besluit voor de stad".
Met name het feit dat het ZGT besluit om de afdeling te sluiten zonder dat er een "enigszins acceptabel zicht op continuïteit van zorg" is, noemt het college onacceptabel. Het ZGT heeft desgevraagd wel laten weten dat er spoedplekken op poliklinieken beschikbaar blijven voor "kleine traumatologie". 

In gesprek met huisartsen

In een overleg tussen het college en het ZGT gaf de ziekenhuisgroep aan dat het in gesprek was met de Huisartsenpost Hengelo over een nieuwe samenwerking en de invulling van acute, spoedeisende hulp voor Hengelo en omgeving. 
De huisartsen hebben echter laten weten dat er nog geen overeenstemming met het ZGT is. Het college vindt dat het besluit van ZGT verplichtingen schept en roept het ZGT uitdrukkelijk op zich maximaal in te spannen voor het behoud van goede en veilige acute zorg in Hengelo.

Adequate zorg komt in het geding

Met het verdwijnen van spoedeisende hulp uit het ziekenhuis in Hengelo, komt volgens het college de toegankelijkheid van adequate zorg voor Hengeloërs in het geding. Hengeloërs moeten er volgens het college op kunnen vertrouwen dat er op tijd goede, bereikbare en betaalbare zorg beschikbaar is wanneer dat nodig moet zijn. 
Het college gaat op korte termijn weer in gesprek met het ZGT en de huisartsen. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.