nieuws

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt: gemeente laat mensen racen voor kavel

Wie een kavel wil in de woonwijk Dalmeden in Hengelo, moest vanmiddag naar wijkcentrum 't Berflo racen. De locatie werd om 16.00 uur door de gemeente bekend gemaakt. Er waren 44 kavels te verdelen, de eerste aanwezigen waren verzekerd van een kavel.
Tientallen mensen staan inmiddels bij het wijkcentrum in de Berflo Es. Toen de gemeente de locatie halverwege de middag bekend maakte op de website, ging de server offline. Paniek en onbegrip alom, de website zou 10.000 bezoekers aan moeten kunnen. 

Winnaars
Uiteindelijk bleek het weinig uit te maken, de digitale formulieren konden namelijk ook in het wijkcentrum worden ingevuld. Bovendien stonden de eerste mensen al tien minuten voor de aankondiging bij de 'geheime' locatie.
De gelukkigen, Raymond en Petra Neuber, hadden hun huiswerk gedaan en potentiële locaties in kaart gebracht. Vervolgens hebben zij familieleden gemobiliseerd en verspreid over Hengelo bij mogelijke locaties laten wachten. 

Geen kampeeracties

Dit is de eerste keer dat de gemeente Hengelo op deze manier kavels verdeelt. De gemeente Hengelo wil op deze manier voorkomen dat mensen dagenlang in een tent of caravan bivakkeren om één van de kavels te bemachtigen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.