nieuws

Totale schuldenlast Megahome in Almelo inmiddels 268 miljoen

Rechtbank / failliet
Rechtbank / failliet © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het faillissement van projectontwikkelaar Megahome uit Almelo breekt alle records van de Rechtbank Overijssel. De totale schuldlast bedraagt inmiddels meer dan 268 miljoen euro. Dat schrijft Tubantia.
Anderhalf jaar geleden is Megahome failliet verklaard. Curator Jan van der Hel had er een hele klus aan om het uit te vogelen.

Complexe zaak

Zowel qua grootte als qua complexiteit is dit faillissement de grootste van Rechtbank Overijssel. "Het is ook één van de meest arbeidsintensieve faillissementen voor ons", zegt een woordvoerder van de rechtbank. 
Aan Megahome hangen ruim vijftig bv's en stichtingen. Curator Van der Hel is pas tot de ontdekking gekomen dat de eigenaren achter het bedrijf, ook een zaak had gevestigd op Jersey. Dat is een belastingparadijs op de Kanaaleilanden. 

Faillissement zichtbaar

Almelo is één van plekken waar de gevolgen van het faillissement nog steeds zichtbaar zijn. Megahome had daar een aantal gronden en die zijn nog altijd niet ontwikkeld. Terwijl er wel huizen staan op gronden van andere projectontwikkelaars in de directe omgeving.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.