nieuws

Kansen voor Overijssel door Brexit

Het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU, biedt kansen voor het oosten van Nederland. "We kloppen op de deur van bedrijven en onze verwachting is positief", weet Fons de Zeeuw, manager international van Oost NL. "We hebben permanent iemand in Londen, die probeert om bedrijven naar ons toe te halen."
Ontwikkelingsmaatschappij Oost NL denkt hiermee zo'n 1300 banen in drie jaar tijd naar het Oosten van Nederland te halen, op basis van zo’n €165 miljoen aan bedrijfsinvesteringen. "Maar Zwolle of Twente wordt niet ineens het nieuwe Londen. Het gaat niet om bedrijven uit het bank- of verzekeringswezen."
De Zeeuw: "Het gaat om bedrijven in diverse sectoren, zoals distributiecentra, maakindustrie, high-tech. Een concreet voorbeeld is Unilever. Dat bedrijf haalt zijn Research&Development-afdeling naar Wageningen." 

Waarom Overijssel?

Het lijkt soms alsof grote namen juist verdwijnen uit het Oosten van het land, zoals Siemens en Akzo. "We hebben juist heel veel te bieden. We hebben drie universiteiten en vijf hogescholen. Hierdoor hebben we uitstekend personeel. Bovendien hebben we meer ruimte dan in de Randstad en een goede arbeidsinstelling. Daar zijn de Engelsen wel gevoelig voor", aldus de Zeeuw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.