nieuws

Geen verdachten aangehouden bij doorzoekingen in wijk Hogeland in Enschede

Ondanks verschillende doorzoekingen van woningen in de wijk Hogeland heeft de politie nog geen verdachten aangehouden voor de gewelddadige dood van Enschedeër Shadi Saker, vrijdag.
"We zijn onder meer in de Nieuw Guineastraat een woning binnengegaan", vertelt woordvoerster Chantal Westerhoff. "Daarbij zijn spullen in beslag genomen maar er is niemand aangehouden."
De politie roept mensen die mogelijk iets gezien hebben zich te melden. "We hebben een getuige die het auto van het slachtoffer heeft gezien op de hoek van de Madioenstraat en de Malangstraat bij de snackbar. Daar stond ook een lichtkleurige auto bij. Er is daar een hoop geschreeuw geweest. We hopen dat er nog meer mensen zijn die daar iets hebben gezien."
Ook hoopt de politie dat er nog camerabeelden opduiken, van dashcams bijvoorbeeld. Intussen leiden de gebeurtenissen in de wijk Hogeland in Enschede tot een boel onrust. "Dat kunnen wij ons voorstellen", zegt Westerhoff, die stelt dat de politie de links tussen de verschillende zware misdrijven van de laatste maanden in Enschede onderzoekt.

Nog nooit meegemaakt

Ondertussen zit bij de bewoners van de wijk Hogeland de schrik er goed in. Een bewoner vraagt zich af of dit nog wel een goede wijk is voor kleine kinderen. "Een dode en een aantal schietincidenten, het komt wel heel dichtbij." Een oudere bewoonster beaamt "ik woon al zeventig jaar in de wijk maar dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.