Verbouwing van Twentebad in Hengelo bijna klaar

Het Twentebad heeft nog maximaal vijf dagen nodig om de laatste renovatiewerkzaamheden aan de recreatiebaden uit te voeren. Dat zijn de baden in de recreatiezaal, zoals de baden met duikplank, klimwand, maar ook Bambino Beach en het bubbelbad.

Het zijn onder meer werkzaamheden aan de goten en het leidingwerk in de kelder. De werkzaamheden starten op 19 februari. Uiterlijk 23 februari moet dit klaar zijn.

Er kan tijdens de werkzaamheden gezwommen worden in het instructiebad en het 25 meter wedstrijdbad. Het nieuwe 50 meter sportbad, dat buiten is aangelegd op de plek van de blaashal, is dan net geopend en kan ook gebruikt worden. Het bad wordt momenteel gevuld. Het duurt nog enkele dagen tot het vol is.

Voor de abonnementhouders van het Twentebad is tijdens de verbouwing een actie samen met zwembad Vondersweijde in Oldenzaal. Op vertoon van de geldige Twentebadpas en legitimatie is het mogelijk vijf dagen gratis te zwemmen in Oldenzaal.

De uitgebreide renovatie van het Twentebad is in 2016 gestart en is waarschijnlijk eind van dit jaar helemaal afgerond. Fase twee is nu zo goed als klaar. Het bad is onder meer volledig toegankelijk gemaakt voor mindervaliden en buiten is er een nieuw en overdekt 50 meter sportbad aangelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: