nieuws

Gertjan Verbeek hekelt media: "Ik krijg alle shit over me heen"

Gertjan Verbeek was zaterdag onderwerp van gesprek nadat hij zei dat PSV schijtbakkenvoetbal had gespeeld tegen zijn ploeg. De oefenmeester van FC Twente kwam er vanmiddag nog even op terug.
"Zoals het altijd is: als je een lang verhaal houdt en je eindigt met zo'n citaat dan wordt dat als oncollegiaal ervaren ofzo. Dat had meer te maken met de manier waarop het journaille eigenlijk PSV een veer in de kont staken en ons eigenlijk afkraakte. Wij zijn de nummer zestien en we speelden tegen de koploper."

Angstig gespeeld

Hij vervolgt: "Wij hebben het de koploper tot aan de de 83 minuut hartstikke moeilijk gemaakt, de 2-0 viel pas in de 87e minuut. Zij hebben heel angstig gespeeld, heel angstig gewisseld. Dan lult de media alleen maar over het resultaat en dat is de media op dit moment en daar weer ik mij tegen en ik daar pas ik me ook niet op aan.

Alle shit over me heen

Hij komt later nog terug op de rol van de media: "Ik heb al eerder gezegd: de wijze waarop PSV voetbalt spreekt mij niet heel erg aan, maar ze zijn wel heel succesvol. Dus het was ook geen kritiek op de speelwijze van PSV. Alles is te verdedigen, ze zijn nu ook weer uitgelopen. Maar de wijze waarop de journalisten ermee omgaan, op de tribune hoor ik dan wel dat ze heel negatief zijn, dat ze al niet tevreden waren over het spel van PSV. Dan hoor je dat na de wedstrijd niet weer omdat het 2-0 is en ze poeslief en aardig zijn voor mijn collega Philip Cocu, terwijl ik alle shit over me heen krijg. Dan denk ik van wacht even, daar ben ik zelf bij en dan heb ik ook het recht om te verdedigen. Zonder daarbij excuses te zoeken."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.