Bouw zorghotel Zwanenhof bij Zenderen wordt niet stilgelegd

Twee agrariërs uit Zenderen hebben bij de rechter vergeefs verzocht om een bouwstop voor zorghotel Zwanenhof. De Raad van State besliste vandaag in een spoedprocedure dat het stilleggen van de bouw op dit moment nog niet nodig is.    

Dat zou in een later stadium wel kunnen gebeuren als de rechter besluit om de omgevingsvergunning voor het hotel te vernietigen. De voorzitter van de Raad schuift de discussie daarover naar een vervolgzitting later dit jaar.

Zorghotel groter dan afgesproken 

Twee agrariërs in de omgeving eisten vandaag een bouwstop, omdat het zorghotel veel groter wordt dan het bestemmingsplan toelaat. "Burgemeester en wethouders van Borne hebben een omgevingsvergunning verleend die veel verder gaat dan de gemeenteraad voor ogen had", zegt woordvoerder Marcel Middelkamp namens de agrariërs.

Een gemeentewoordvoerster erkent dat iets groter wordt gebouwd, maar dat valt volgens haar binnen de marge die het bestemmingsplan toelaat.

Eigen risico

De belangen van de agrariërs zijn volgens de raadsvoorzitter niet helder en wegen niet op tegen de vertragingsschade die het zorghotel oploopt als de bouw nu wordt stilgelegd. De bouw kan dus voorlopig verder. Maar wel voor eigen risico, aldus de raadsvoorzitter, want de vergunning kan nog sneuvelen als die niet blijkt te kloppen. Maar daar wordt dus in een later stadium door de rechter nog naar gekeken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zenderen vergunning hotel Regio Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: