Koe Hermien blijft voorlopig op vrije voeten in bos bij Lettele

Koe Hermien mag voorlopig vrij rond blijven lopen in het bos bij Lettele. De geplande vangpoging is voorlopig van de baan om het dier wat rust te gunnen na de hype die ontstond rondom de voor het slachthuis vluchtende koe.

Hermien, die eigenlijk Joke18 heet, liep ruim zes weken geleden weg toen ze op transport zou gaan naar het slachthuis. Sindsdien houdt de koe zich schuil in het bos in Lettele. Ze wordt geregeld gezien, maar is nog altijd niet gevangen.

Volgens Rene Mittendorff, de jachtmeester die de koe moet verdoven, is het beter om de koe enkele weken met rust te laten. "Het dier is gestrest. En bij een gestreste koe werkt de verdoving niet."


Het is de bedoeling Hermien over enkele weken te vangen door andere koeien in het weiland naast het bos te zetten, zodat ze zich bij de kudde gaat voegen. Alleen als de verkeersveiligheid in gevaar komt, moet Hermien worden afgeschoten. "Maar als mensen haar met rust laten, is er niets aan de hand."

Nationale held
Hermien kroonde zich tot nationale held na een artikel in de Stentor aandacht aan de ontsnapte koe besteedde. Dierenliefhebbers willen dat de koe wordt beloond voor haar overlevingsinstinct door haar te laten leven, er werd een carnavalsnummer gemaakt over de koe en mensen gingen de bossen bij Lettele in om een glimp op te vangen van Hermien.

Deel dit artikel: