nieuws

Verdachte in Tubbergse slavenzaak wist volgens advocaat niet van misbruik

Oud-Enschedeër Nico H. moet van de officier van justitie twee jaar de cel in voor zijn rol in de Tubbergse slavenzaak. H. zou de zwakbegaafde Jeffrey hebben gebruikt als katvanger. Volgens de advocaat van H. wist hij echter niet dat Jeffrey als slaaf werd gebruikt.
De Tubbergse slavenzaak is vandaag hervat in de rechtbank van Almelo. De advocaat van verdachte Nico H. hield zijn pleidooi voor de rechtbank. "Mijn cliënt was niet op de hoogte van het misbruik van Jeffrey", pleit advocaat Tuma.

Ontmoetingen op één hand te tellen

Ook las de advocaat van Nico H. verschillende verklaringen voor die het slachtoffer eerder zou hebben gegeven. Tuma citeert het slachtoffer: "De keren dat ik Nico H. heb gezien zijn op één hand te tellen. Ik heb het nooit met hem over zaken of een bedrijf gehad."
"Als niet aangetoond kan worden dat hij op de hoogte was of ook maar iets te maken heeft met het vasthouden van het slachtoffer, dan wenst mijn cliënt te worden vrijgesproken. Mijn cliënt wordt meegezogen in kwaad en ernst van de andere verdachten", vervolgde Tuma.

Zeven jaar cel geëist voor echtpaar

Tijdens de rechtszaak van vorige week werd al bekend dat tegen het stel dat jarenlang de zwakbegaafde Jeffrey zou hebben uitgebuit en als slaaf zou hebben gehouden, zeven jaar cel is geëist.
Hij zou zeven dagen per week zestien uur per dag moeten werken. Dat zou jaren hebben geduurd. De advocaat van Nico H. benadrukt tijdens zijn pleidooi meerdere malen dat zijn cliënt hier absoluut niet van op de hoogte was.

"Geen enkel strafbaar feit"

De verdachte zegt zich van geen enkel strafbaar feit bewust te zijn geweest. "Ik heb mij aan geen enkel strafbaar feit schuldig gemaakt en ik ben dan ook enorm geschrokken van deze zaak."

Op 2 februari gaat de rechtszaak verder. Als de zaak volgens planning verloopt, zal de rechter op 22 februari een vonnis uitspreken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.