nieuws

Doek valt definitief voor poppodium Atak in Enschede

Poppodium Atak in Enschede
Poppodium Atak in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Het doek is gevallen voor Atak in Enschede. De rechtbank in Almelo heeft vanmorgen het faillissement van het poppodium uitgesproken. Atak was sinds 1 januari al gesloten, nadat de subsidieaanvraag voor 2018 werd geweigerd en de huur werd opgezegd.
De voorwaarde voor die subsidieaanvraag was een intensieve samenwerking met poppodium Metropool in Hengelo. Het Hengelose podium liet echter weten niet te willen samenwerken met Atak. Hierdoor kon Atak niet aan de eisen voldoen en werd de subsidieaanvraag afgewezen.

"Alles geprobeerd"

Atak zegt van eind december tot nu alles te hebben geprobeerd om een faillissement te voorkomen en de samenwerking met Metropool overeind te houden. Doordat de huur is opgezegd konden er echter geen activiteiten meer georganiseerd worden. 
Ook de concerten konden niet doorgaan. De kosten voor het poppodium liepen wel door, terwijl er geen subsidie en inkomsten waren. Hierdoor ziet Atak geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen. 
Voor wethouder Jeroen Hatenboer komt dit toch nog enigszins onverwacht. "Ik had het niet helemaal aan zien komen, maar het in natuurlijk hun eigen keuze", laat de wethouder weten. "Wat dit voor de stad betekent kan ik nu nog niet zeggen. Daar is het te vroeg voor."

Medewerkers op straat

De elf medewerkers van Atak zijn hun baan kwijt. Verder waren er 170 vrijwilligers actief bij het poppodium.
Het gezamenlijke Twentse poppodium, waar jarenlang over werd gesproken tussen Metropool en Atak, komt er alsnog. "De rol van de stichting Atak is hierin wel uitgespeeld", aldus Hatenboer. Metropool is gevraagd om met een plan voor een bovenstedelijk podium te komen, dat vanaf maart in moet gaan", aldus wethouder Hatenboer.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.