nieuws

Heracles-aanwinst Osman krijgt bij Heracles Almelo tweede kans in eredivisie

Mohammed Osman heeft woensdag voor het eerst getraind bij Heracles Almelo. De van Telstar overgekomen middenvelder krijgt bij Heracles Almelo de kans om zich alsnog te bewijzen in de eredivisie, nadat het eerder bij Vitesse niet lukte. 
"Dit is waar ik op hoopte, een mooie volgende stap in mijn carriere bij een middenmoter in de eredivisie". Osman doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse alvorens hij naar Telstar vertrok. Daar maakte hij in de eerste seizoenshelft indruk met zeven treffers en acht assists. "De trainer Mike Snoei heeft me daar het vertrouwen gegeven. Dat was precies wat ik nodig had", zegt de 24-jarige Syriër die in Almelo gaat spelen met rugnummer 14. 

Huurlingen

Want vertrouwen kreeg hij daarvoor niet altijd bij Vitesse zegt Osman. "Het was lastig met veel huurlingen die jaarlijks kwamen. Die jongens van Chelsea kregen de voorkeur boven mij." In totaal speelde Osman niet meer dan vier competitieduels in Arnhem. 

Vitesse

"Wij hebben aan hem ook gevraagd waarom het bij Vitesse niet gelukt is", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo. "Je weet nooit hoe precies hoe dat gaat. Het kan te maken hebben met hoe ze spelen, of dat ze bijvoorbeeld werken met huurlingen. Daarvoor moet je echt in die club zitten. Wij vinden hem in ieder geval een getalenteerde jongen die bij ons de kans verdient om zich door te ontwikkelen."

Gosens

Helemaal onbekend was Heracles Almelo niet voor Osman, die bijvoorbeeld contact had met oud-speler Robin Gosens. "Hij vertelde me dat het een mooie club is, en was erg positief. Ook jongens als Brahim Darri en Michael Brouwer ken ik uit mijn periode bij Vitesse."  

Geen stand-in Pelupessy

Nico-Jan Hoogma wilde door het vertrek van Pelupessy een nieuwe middenvelder halen, maar benadrukt dat Osman niet zijn directe vervanger is. "Het is geen nummer 6, zoals Joey wel was. Mohammed Osman is meer een linkermiddenvelder, of iemand die kort achter de spitsen speelt. Een creatieve middenvelder met een goed schot. Dat heeft hij bewezen bij Telstar", aldus de algemeen directeur van Heracles Almelo. 

Verdedigende middenvelder

De plek van Pelupessy wordt sinds kort ingevuld door de Duitser Sebastian Jakubiak. "Die maakt nu langzaam zijn speelminuten, en daar zijn we ook tevreden over", zegt Hoogma. Zijn ontwikkeling was voor Heracles Almelo mede een reden om niet op zoek te gaan naar een verdedigende middenvelder. Ook spelers als Dario van den Buijs, Robin Pröpper en Lerin Duarte zouden op die positie kunnen spelen. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.