nieuws

Laatste loodjes: nog dag hard werken voor opening nieuwe sportcentrum Tijenraan in Raalte

Nog een nachtje slapen en dan gaat het open, het nieuwe sportcentrum Tijenraan in Raalte. Vooralsnog wordt er vandaag heel hard gewerkt om het complex op tijd af te krijgen. Want morgen komt olympisch zwemkampioene Ranomi Kromowidjojo om het nieuwe sportcentrum te openen.
"We zetten de laatste puntje op de i", zegt een bouwvakker die al weer vroeg in de weer is om de deadline te halen. "Plafondjes, wandjes, er moet nog wat timmerwerk gebeuren, maar het komt zeker op tijd af. 

Fantastisch mooi gebouw

Wie vanmorgen naar binnen liep voelde het voegsel nog onder de schoenzolen knerpen, maar dat zal morgen niet meer het geval zijn, verzekert een trotse wethouder Hiemstra. "Dat komt allemaal goed. Het is een fantastisch mooi gebouw geworden met twee sporthallen met veel tribunecapaciteit, drie zwembaden en mooie horeca."
Te groot voor een gemeente als Raalte, zo'n complex? "Nee", antwoordt de wethouder resoluut. "Het is juist nog krap bemeten. Overdag maken twee grote scholen gebruik van de hallen en 's avonds is het vechten voor een plek voor verenigingen."

Prachtig eigen clubhuis

Eén van die verenigingen die gebruik gaat maken van het sportcentrum is de zwemvereniging van voorzitter Ron du Buf. Hij loopt vanmorgen net zo trots als de wethouder door het nieuwe centrum. "Het is toch prachtig dat je dit je eigen clubhuis mag noemen. Het is geweldig, het oude centrum was behelpen. Hier hebben we mogen meedenken over de invulling."
Duurzaamheid is het toverwoord in het nieuwe Tijenraan. "Zonnepanelen op het dak en ook het zwembadwater wordt met restwarmte uit rioolwater heel duurzaam verwarmd.

Eyecatcher

Een andere eyecatcher is ook op het dak te vinden. Daar zijn twee beachvolleybalvelden aangelegd. "Die sport wordt steeds populairder. Heel bijzonder dat dit op het dak kan." De aanleg van die velden is een gevolg van de aanbesteding. Bouwers kregen de opdracht om met iets extra's te komen, iets bijzonders. Dat is wat wethouder Hiemstra betreft prima gelukt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.