nieuws

Rechtszaak dodelijke steekpartij bij café in Reutum vandaag verder

Politieonderzoek na steekincident Reutum
Politieonderzoek na steekincident Reutum © RTV Oost
Voor de rechtbank in Almelo gaat vandaag de rechtszaak verder tegen de twee broers uit Enschede die worden verdacht van betrokkenheid bij een fatale steekpartij in Reutum, augustus vorig jaar.
Bij de steekpartij bij een café in Reutum kwam een 22-jarige inwoner uit Winterswijk om het leven. Hij zou een ruzie tussen twee families hebben willen sussen.
Volgens familie van het slachtoffer ontstond 's nachts rond 02.00 uur ruzie. Daarna lopen de lezingen uitéén. De familie van het slachtoffer beweert dat zij de cafébaas te hulp schoten, de andere lezing is dat de broers de cafébaas probeerden te beschermen.
De broers uit Enschede worden verdacht van doodslag op de Winterswijker en van poging tot doodslag op een familielid van het slachtoffer.
In november maakte de rechtbank in Almelo een begin met de strafzaak tegen de twee broers. Beide verdachten en hun advocaten verschenen toen niet op de zitting. "Ze hebben beiden besloten om in het huis van bewaring te blijven vandaag", aldus de rechtbank in november.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.