nieuws

Emoties lopen hoog op bij rechtszaak tegen verdachten dodelijke steekpartij Reutum

Het stoort de nabestaanden van de doodgestoken Roelof Esman uit Winterswijk enorm dat de verdachten hun mond houden. De emoties in de rechtbank Almelo liepen daarom vanochtend hoog op.
“Neem jullie verantwoordelijkheid, wees een kerel!”, riep onder andere de moeder van het slachtoffer. “Jullie zijn toch van die grote jongens!?”
De verdachten zijn oud-profvoetballer Ruud ter H en zijn broer Frank uit Glanerbrug. Ze worden ervan verdacht vorig jaar augustus bij een café in Reutum Roelof Esman uit Winterswijk te hebben doodgestoken. Ook een broer van Roelof werd neergestoken. Hij heeft het overleefd.

Bouwvak

Het gebeurde na een middag en avond stevig drinken om de bouwvak in te luiden. Er ontstond onenigheid, waarschijnlijk rondom de bedreiging van de kastelein.
De broers Ruud en Frank worden ervan verdacht vervolgens messen uit de keuken te hebben gepakt, om mee te gaan steken. Naar die messen, maar ook naar de broekzak van Ruud, wordt nog aanvullend DNA onderzoek gedaan.

Drankgebruik

De rechter wilde nog weten of er ook bloed afgenomen is, om zo te controleren hoeveel er gedronken was. Justitie gaat dat nog na, maar uit verklaringen was op te maken dat er flink alcohol genuttigd moet zijn. Zo noemde de kastelein de drankrekening ‘aanzienlijk’.

Mondje dicht

Ook wilde de rechter weten wanneer de verdachte broers een verklaring gaan afgeven. “Want als u dat pas tijdens de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak is, dan wordt het lastig voor de politie om die gegevens dan nog na te gaan.”
De moeder van het slachtoffer heeft al aangegeven zeker gebruik te gaan maken van het spreekrecht. De rechtszaak gaat binnen 3 maanden weer verder.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.