nieuws

Griepgolf leidt tot lege rechtszaal, veel zaken uitgesteld

Rechtbank in Almelo
Rechtbank in Almelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De griepgolf laat de rechtbank Overijssel niet ongemoeid. Deze week is in Almelo de complete zitting van de politierechter uitgesteld en gaan ook strafzaken niet door vanwege ziekte van de rechter of de verdachte.
Zo ging vanmorgen een streep door de strafzaak tegen een 55-jarige man die wordt verdacht van brandstichting op camping de Twentse es in Enschede. De verdachte ligt met griep in bed. 

De man zou op 31 mei 2016 een caravan in brand hebben gestoken. Hij werd op heterdaad betrapt en maakte bij zijn aanhouding een verwarde indruk. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Meer incidenten op camping

De brand van mei 2016 was niet het eerste in incident op de camping. In januari vorig jaar brandde een chalet af en ook in het cafetaria was al eens brand. In 2013 kwamen omwonenden van de camping in opstand tegen overlast en in maart vorig jaar viel de politie met hulp van de ME de camping binnen. 

In een stacaravan werd een hennepplantage gevonden, uit een andere caravan kwam 8 kilo drugs en een vuurwapen met munitie tevoorschijn. Ook werd een in Duitsland gezochte en tot een half jaar cel veroordeelde man aangehouden.   

Wanneer de strafzaak verder gaat is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.